nederland

Rechtbank buigt zich weer over zaak Holleeder

Door ANP - 10 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De rechtbank in Amsterdam buigt zich dinsdag weer in het openbaar over de strafzaak tegen Willem Holleeder. Daarin zal hoogstwaarschijnlijk ook worden gesproken over de rol van de advocaat van Holleeder, Stijn Franken.

De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog hebben namelijk een klacht ingediend tegen Franken bij de Orde van Advocaten in Amsterdam. Volgens hun advocaat Wout Morra gaat de klacht over belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk ook tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.

De drie vrouwen hebben belastende verklaringen over hem afgelegd. In deze zaak wordt Holleeder verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Hij wordt vervolgd voor zijn vermeende rol bij de criminele afrekeningen op Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), Thomas van der Bijl (2006) en ook de moord op John Mieremet in 2005 en een poging daartoe in 2002.

Om Holleeder te kunnen blijven verdedigen zou Franken zijn ex-cliënte Den Hartog door een andere advocaat als getuige laten ondervragen. Die afspraak zou niet zijn nagekomen.