nederland

Rijksmuseum weerlegt incident met bezoeker

Door ANP - 15 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het Rijksmuseum heeft zondag uitgelegd wat er aan de hand was met een man die zaterdag buiten het museum in de clinch raakte met museummedewerkers. Filmbeelden op Twitter riepen verbaasde reacties op omdat het leek of de man bewusteloos was en de museummedewerkers hem niet hielpen.

Volgens de verklaring van het Rijksmuseum was de verwarde jongeman binnen verzocht het museum te verlaten. De man liet zich naar de uitgang begeleiden om zich daar plotseling te gaan verzetten. De schreeuwende man liet zich toen op de grond vallen.

,,De suggestie dat de man bewusteloos bleef liggen, is niet waar. De man was bij kennis. Het museumpersoneel en de inmiddels aanwezige politie hebben, helaas gehinderd door enkele omstanders, de toestand waarin de man verkeerde juist ingeschat en hem rustig zelf op laten staan.” Daarna is de man weggelopen.