nederland

Roparun op weg naar Rotterdam

Door ANP - 14 mei 2016

ROTTERDAM (ANP) – De Roparun is zaterdagmiddag van start gegaan vanuit Hamburg en Parijs. Ruim 8500 lopers en fietsers zamelen met de estafetteloop naar Rotterdam geld in voor projecten om mensen met kanker zich wat beter te laten voelen.

In het Duitse Hamburg gaf Sylvie Meis het startschot, in de Franse hoofdstad verrichte Roparun-ambassadrice Nelli Cooman de aftrap. De 333 deelnemende teams finishen op pinkstermaandag op de Coolsingel in Rotterdam. Ze hebben er dan een afstand van meer dan 500 kilometer op zitten.

Speciaal voor de 25e editie wordt op beide startlocaties een naar de Roparun vernoemde bloem onthuld, de Gerbera ‘Roparun’. Dat gebeurt op initiatief van het deelnemende team van de bloemenveiling FloraHolland.

De estafetteloop bracht vorig jaar 5 miljoen euro op.