nederland

Rutte en Ploumen naar Libanon

Door ANP - 02 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) brengen dinsdag een bezoek aan Libanon. Zij laten zich daar informeren over de gevolgen voor Libanon van de problemen in buurland Syrië.

Libanon (vier miljoen inwoners) vangt ongeveer anderhalf miljoen vluchtelingen uit Syrië op. Rutte en Ploumen spreken de Libanese minister-president Tammam Salam. Ze ontmoeten ook burgemeesters van gemeenten waar veel vluchtelingen worden opgevangen en praten met hen over wat dat bijvoorbeeld betekent voor de beschikbaarheid van drinkwater en elektriciteit en de verwerking van afval.

Ook wordt een bezoek gebracht aan een vluchtelingenkamp en er wordt een kijkje genomen bij een door Nederland gefinancierd voetbalproject voor Libanese – en vluchtelingenkinderen. Het kabinet maakte sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië 360 miljoen euro vrij voor noodhulp en initiatieven om vluchtelingen die in de regio worden opgevangen meer perspectief te bieden.