nederland

Rutte geeft startsein Bevrijdingsdag

Door ANP - 05 mei 2016

GRONINGEN (ANP) – Mark Rutte heeft donderdag in Groningen het vrijheidsvuur ontstoken en daarmee het officiële startsein voor Bevrijdingsdag gegeven. De premier deed dat op het Stadspark, kort na een openingsoptreden van zanger Ali B.

Het publiek in Groningen had allemaal opblaashanden gekregen. Zo konden de mensen met z’n allen de hand opsteken voor de vrijheid en daarmee het startsein geven voor alle andere festiviteiten in Nederland.

Rutte was eerder op donderdag in de Stadsschouwburg, waar de 5 meilezing werd gehouden door journalist Thomas Erdbrink en waar ook een kinderlezing plaatsvond.

Op veertien locaties in het land zijn donderdag bevrijdingsfestivals. Bevrijdingsdag wordt feestelijk afgesloten met het 5 meiconcert op de Amstel in Amsterdam. Dit jaar speelt het Radio Filharmonisch Orkest en betreden Ali B, Paul de Munnik, Hadewych Minis en de cast van de musical De Tweeling het podium op de Amstel.