nederland

Schipholbeveiliger hoeft minder lang te staan

Door ANP - 24 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – Beveiligers op Schiphol hoeven minder lang te staan. Werknemers van de drie beveiligingsbedrijven die op de luchthaven actief zijn, hoeven dat per 1 september nog maar twee uur achtereen te doen bij de controle in de vertrekhallen. Dit was eerder 2,5 uur.

Vakbonden CNV en de Unie hebben met de beveiligingsbedrijven een akkoord bereikt over de maximale sta-tijden, conform de aanbeveling van onderzoeksinstituut TNO. Dat deed in opdracht van de bonden onderzoek naar de statijden. Ook wordt een praktijkproef begonnen naar de meest effectieve pauze voor werknemers.

Volgens de partijen zullen de afspraken voor ,,aanzienlijke extra werkgelegenheid” zorgen op de luchthaven. De komende tijd wordt nieuw personeel geworven. Omdat nieuw personeel nog uitvoerig moet worden gescreend, is de ingangsdatum van 1 september afgesproken.