nederland

Schippers heeft zorgkosten onder controle

Door ANP - 18 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft opnieuw minder geld uitgegeven dan was voorzien. In 2015 ging het om 600 miljoen euro. Dat blijkt uit het woensdag gepresenteerde jaarverslag.

Het resultaat is onder andere het gevolg van medicijnen die goedkoper konden worden ingekocht, waardoor dus ook minder geld nodig was voor het vergoeden van geneesmiddelen. Ook werd er minder uitgegeven aan huisartsen- en ziekenhuiszorg. Wel vielen de kosten in de langdurige zorg wat hoger uit (300 miljoen euro).

Ook in 2013 en 2014 werd er minder geld uitgegeven dan er beschikbaar was. Opgeteld is er tussen 2013 en 2015 bijna 4 miljard euro minder uitgegeven. In 2012 gaf VWS nog 900 miljoen euro te veel uit, de jaren daarvoor ging het zelfs om 1,5 miljard euro of meer.