nederland

Schultz: geen reden sluiting centrales België

Door ANP - 24 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet ziet geen reden om zich aan te sluiten bij de oproep van Duitsland en Luxemburg aan België om daar de kerncentrales in Doel en Tihange te sluiten. ,,Er is geen juridische grond om tot sluiting over te gaan”, zei minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) dinsdag in de Kamer.

PvdA, D66, SP en GroenLinks vroegen haar zich aan te sluiten bij de oproep. ,,Ik roep het kabinet op steviger actie te ondernemen”, zei Jan Vos van de PvdA. In Limburg, Noord-Brabant en Zeeland bestaan veel zorgen over de Belgische nucleaire installaties.

Beide centrales zijn verouderd en er zijn veel incidenten mee. Volgens Schultz komt dat doordat de Belgen elk incident melden, terwijl Nederland alleen incidenten naar buiten brengt die mogelijk gevolgen hebben voor de nucleaire veiligheid. Schultz wil de communicatie hierover in Nederland en België gelijk trekken.