nederland

Slagboom in plaats van paaltjes bij Binnenhof

Door ANP - 24 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Bij het Binnenhof, aan de kant van het Mauritshuis en het Torentje wordt woensdag een slagboom geplaatst. Deze komt daar tijdelijk ter vervanging van de paaltjes, die de laatste tijd regelmatig haperen en hard aan vervanging toe zijn. Na de zomer moeten de beveiligingspalen vernieuwd zijn en kan de slagboom weer weg.

De palen – ook wel bollards genoemd – zakken in de grond om auto’s door te laten en komen daarna weer omhoog. Maar omdat deze op het Binnenhof de laatste tijd veel storingen vertoonden, moeten ze vervangen worden. De slagboom is daarom tijdelijk nodig totdat er nieuwe bollards zijn, en wordt alleen gebruikt als de palen door storing niet werken.

Fietsers en voetgangers hebben geen last van de slagboom, zij kunnen er links en rechts langs.