nederland

Soldaat van Oranje twee miljoen keer bezocht

Door ANP - 16 mei 2016

KATWIJK (ANP) – Soldaat van Oranje – De Musical is gezien door twee miljoen bezoekers. De teller haalde maandagmiddag – bij de 1830e voorstelling – twee miljoen. Hiermee gaat de musical al ver over het record van meeste bezoekers ooit (1,8 miljoen voor de musical Phantom of the Opera) voor een Nederlandse musical heen.

Van de twee miljoen bezoekers heeft 30 procent de voorstelling meerdere keren bezocht, zo liet een woordvoerder van de musical maandag weten.

Soldaat van Oranje – De Musical in de TheaterHangaar in Katwijk was voor het eerst te zien op 10 oktober 2010. De musical vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden. Voor de voorstelling werd op de voormalige vliegbasis Valkenburg in Katwijk een vliegtuighangar omgebouwd tot theater. Buiten staat een echte Dakota.

De musical kon eerder al het record voor langstlopende voorstelling in de Nederlandse theaters op zijn naam schrijven.