nederland

Teleurstelling in A’dam, vreugde in Eindhoven

Door ANP - 08 mei 2016

AMSTERDAM/EINDHOVEN (ANP) – Voetbalsupporters die de ontknoping van de eredivisie in de Amsterdamseen Eindhovense binnenstad volgden, uitten hun respectievelijke teleurstelling en vreugde redelijk rustig en ordelijk. Volgens de politie in Eindhoven zitten de horecagelegenheden redelijk vol en heerst er een goede sfeer in de stad. Een woordvoerder zegt dat de politie en gemeente rekening hebben gehouden met de ,,goede afloop” voor Eindhoven.

De huldiging van PSV in de stad is maandag, maar hij zegt nog in de loop van de middag en avond wel een toestroom te verwachten van mensen die wat willen vieren.

In Amsterdam keken veel mensen naar de voetbalwedstrijden op het Leidseplein. Daar werden enkele arrestaties verricht. Na de wedstrijd heerste teleurstelling onder de fans. Tot nog toe verlaten zij het plein in het centrum van de stad redelijk rustig.