nederland

Terreurverdachte Anis B. mag uitgeleverd

Door ANP - 26 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De in Rotterdam opgepakte Franse terreurverdachte Anis B. mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Tot dit oordeel kwam de rechtbank in Amsterdam donderdag. Het Openbaar Ministerie (OM) had de rechtbank twee weken geleden al gevraagd het sein voor de uitlevering op groen te zetten.

B. werd in maart aangehouden nadat de Fransen om zijn uitlevering hadden gevraagd. In het appartement aan de Rotterdamse Burgemeester Meineszstraat waar hij verbleef vond de politie zo’n 45 kilo munitie, waaronder kogels voor kalasjnikovs.

Zijn advocaat verzette zich twee weken geleden tegen de uitlevering van B. Volgens de raadsvrouw voldeed het gebruikte Europese aanhoudingsbewijs niet aan de eisen. Ook zou B. in Frankrijk het risico lopen op een levenslange gevangenisstraf en zou hem daar een onmenselijke behandeling wachten.