nederland

Twee miljoen mensen zagen Soldaat van Oranje

Door ANP - 16 mei 2016

KATWIJK (ANP) – Twee miljoen mensen zijn naar Soldaat van Oranje – De Musical geweest. De teller haalde maandagmiddag – bij de 1830e voorstelling – twee miljoen. Hiermee gaat de musical al ver over het record van meeste bezoekers ooit (1,8 miljoen) voor een Nederlandse musical heen.

Soldaat van Oranje – De Musical in de TheaterHangaar in Katwijk was voor het eerst te zien op 10 oktober 2010. De musical vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden. Voor de voorstelling werd op de voormalige vliegbasis Valkenburg in Katwijk een vliegtuighangar omgebouwd tot theater. Buiten staat een echte Dakota.

De musical kon eerder al het record voor langstlopende voorstelling in de Nederlandse theaters op zijn naam schrijven.