nederland

Tweede dag Giro trekt 235.000 toeschouwers

Door ANP - 07 mei 2016

NIJMEGEN (ANP) – De tweede etappe van de Ronde van Italië heeft in Gelderland 235.000 toeschouwers getrokken. Mede door het succes van Tom Dumoulin op de openingsdag in Apeldoorn, was het bij de start al druk in Arnhem. De organisatoren schatten het aantal bezoekers daar op 35.000.

Onderweg langs het parcours stonden naar schatting 140.000 mensen, terwijl finishplaats Nijmegen uitkwam op 60.000 bezoekers.

Op de eerste dag waren zo’n 75.000 mensen afgekomen. Zondag volgt nog een laatste etappe op Nederlands grondgebied, van Nijmegen naar Arnhem.

Het Rode Kruis, rond de start van de Giro met 180 vrijwilligers actief, hoefde zaterdag weinig hulp te verlenen. Ongeveer twintig mensen kwamen op de posten af, vooral met warmtegerelateerde problemen, zoals flauwtes en blaren.