nederland

Twijfel Rekenkamer langjarig defensiebudget

Door ANP - 25 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – De Algemene Rekenkamer staat niet te juichen bij het idee om het budget van het ministerie van Defensie voor een aantal jaren vast te leggen. Volgens president Arno Visser heeft de Kamer al voldoende middelen tot haar beschikking om tot meer stabiliteit in de Defensiebegroting te komen.

De Tweede Kamer sprak woensdag met deskundigen over het idee om de begroting voor een langere periode vast te leggen. Dat moet leiden tot meer continuïteit en zekerheid bij Defensie. Ook zou Nederland internationaal een betrouwbaardere partner worden. In Zweden en Denemarken wordt het militaire budget al langjarig vastgelegd.

,,Ik vraag me sterk af of dit het instrumentarium is dat u nodig heeft”, zei Visser. Volgens hem moeten de Kamerleden de middelen die ze beschikbaar hebben beter gaan gebruiken. Vorige week uitte de Rekenkamer nog scherpe kritiek op de uitgaven van vorig jaar van Defensie.