nederland

Twitter houdt weer Europese banendag

Door ANP - 19 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Twitter houdt donderdag weer Europese banendag. Onder de hashtag #JouwBaan zijn er allerlei activiteiten om mensen aan het werk te helpen. Er worden online tips en presentaties gedeeld via Periscope, de livestream-app van Twitter. Bedrijven uit heel Europa zullen vacatures twitteren. Werkzoekenden kunnen hun gegevens tweeten.

Voor de banendag werkt Twitter in Nederland samen met uitkeringsinstantie UWV en vacaturesite Monsterboard. Zo probeert het UWV die dag werkzoekenden en werkgevers te matchen. Monsterboard deelt tips.

Vorig jaar was de eerste editie. Volgens eigen onderzoek van Twitter gebruikt 40 procent van de Nederlandse twitteraars het platform zakelijk, onder meer door bedrijven te volgen waar ze graag willen werken.