nederland

Van der G. moet met reclassering praten

Door ANP - 25 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Volkert van der G. moet bij zijn verplichte gesprekken met de reclassering informatie aan die dienst blijven verstrekken en antwoord geven op vragen die aan hem worden gesteld. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald in een kort geding dat de moordenaar van Pim Fortuyn had aangespannen.

Het verstrekken van informatie is onderdeel van de bijzondere voorwaarden die bij zijn vervroegde invrijheidstelling horen. Van der G. meende echter dat hij zich alleen hoefde te melden en weigerde tijdens die bezoeken in te gaan op vragen. Het Openbaar Ministerie wijzigde de regeling daarop door de voorwaarde toe te voegen dat hij bij de zogenoemde meldplichtgesprekken ook informatie moest verstrekken. Hij spande vervolgens een kort geding aan om deze voorwaarde aan te vechten.