nederland

Van Gijzel: alles gaat naar Eindhoven

Door ANP - 09 mei 2016

EINDHOVEN (ANP) – Eindhoven is de kampioensstad én de voetbalhoofdstad van Nederland. Dat zei een uitgelaten burgemeester Rob van Gijzel maandag bij het begin van de huldiging van de selectie van PSV op het Stadhuisplein.

,,Alles gaat naar Eindhoven, dus helemaal niets naar Amsterdam. De schaal was, is en blijft in Eindhoven”, schreeuwde Van Gijzel richting het volle plein. ,,Wij zijn de beste club van heel Nederland. PSV kennen ze in Manchester en in Madrid.”

Het Stadhuisplein staat vol met fans van PSV en werd afgesloten om de drukte in de hand te houden. Ook de Markt, waar de huldiging op een groot scherm te zien is, is vanwege de enorme toeloop afgesloten.

Studio Ajax

Van Gijzel doelde met zijn woorden dat alles naar Eindhoven gaat, ook op de titel van de hockeyers van Oranje Zwart. Zij versloegen zondag Amsterdam in de beslissende kampioenswedstrijd.

De burgemeester begon zijn toespraak met een verwijzing naar het televisieprogramma Studio Voetbal, dat hij Studio Ajax noemde. Op sociale media ontstond tijdens en na de uitzending van zondagavond discussie omdat het te veel over Ajax en te weinig over kampioen PSV zou zijn gegaan. De woorden van de burgemeester gingen er bij de springende en zingende supporters van PSV wel in.