nederland

Veel wegen dicht door werkzaamheden

Door ANP - 20 mei 2016

LIJNDEN (ANP) – Tijdens het weekend zijn verschillende snelwegen dicht vanwege wegwerkzaamheden, meldt de VID. De A12 van Utrecht naar Arnhem is dicht tussen de knooppunten Maanderbroek en Grijsoord. Rijkswaterstaat plaatst een onderdoorgang in de snelweg bij Ede en er moet worden geasfalteerd.

De A9 (Gaasperdammerweg) van Amstelveen naar Diemen is het hele weekend afgesloten tussen Amsterdam-Zuidoost en het knooppunt Diemen. Ook alle afritten zijn dan dicht. De werkzaamheden maken deel uit van het project Schiphol – Amsterdam – Almere. Rijkswaterstaat verbreedt dit traject de komende jaren.

Ook de A29 van Bergen op Zoom naar Rotterdam is dicht, tussen het knooppunt Hellegatsplein en Oud-Beijerland. Het nieuwe deel van de A4 is dicht tussen Kethelplein bij Schiedam en de afrit naar de N470 bij Delft. Er wordt gewerkt aan de Ketheltunnel.

De afsluitingen gaan vrijdagavond in en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Er worden omleidingen ingesteld.