nederland

Verdwenen cokesmokkelaar Schiphol toch gepakt

Door ANP - 18 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – Een vermoedelijke cocaïnesmokkelaar die in augustus vorig jaar op Schiphol ontkwam, is alsnog door de marechaussee opgespoord en opgepakt. De Amsterdammer (39) wordt ervan verdacht toen ongeveer 40 kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland te hebben gesmokkeld.

Hij kwam na aankomst op Schiphol tussen de deuren naar de uitgang klem te zitten met twee koffers waarin fietsen vervoerd kunnen worden. Hij liet de koffers achter en ging er vandoor. De douane vond de cocaïne in een van de koffers. De drugs hadden een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro.

De marechaussee doet ook nog onderzoek naar de mededaders van de smokkel. Daarbij kijkt de dienst ook naar mensen die op Schiphol werken.