nederland

Voor Douwe Bob zit het erop

Door ANP - 14 mei 2016

STOCKHOLM (ANP) – Het optreden van Douwe Bob op het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm zit erop. De singer-songwriter stond zaterdagavond met zijn Slow Down als derde op het podium van de finale in de Globe Arena. ,,Uitstekend gezongen”, zei commentator Jan Smit na afloop.

Douwe Bob veroverde afgelopen dinsdag een finaleplek in de eerste halve finale. Tijdens de stilte, die de boodschap van het liedje extra kracht bij moest zetten, fluisterde hij ‘I love you’ naar de camera.

Bij de generale repetitie vrijdagavond eindigde de zanger het liedje met de zin ,,come together now”, het thema van het Eurovisiesongfestival, in plaats van ,,if you can’t go on”. Het is echter niet toegestaan af te wijken van tekst in de voorronde, dus zaterdag hield de 23-jarige zanger zich aan de regels.

Bookmakers

In de Globe Arena, waar 16.000 toeschouwers zijn, neemt Douwe Bob het zaterdagavond op tegen 25 andere landen. De bookmakers voorspellen Rusland als winnaar. Cornald Maas, die samen met Jan Smit op televisie het commentaar verzorgt, zei voorafgaand aan het optreden dat op welke plek Nederland ook eindigt hij ,,sowieso al trots is op hoe hij zich hier als een ware ambassadeur voor Nederland heeft geprofileerd”.

Op Twitter waren de reacties op zijn optreden lovend. De 3J’s, die Nederland ook al eens vertegenwoordigden op het songfestival, twitterden: ,,Baas!!!”. Muziekkenner Leo Blokhuis schreef: ,,De Nederlander, maar vooral de muziekliefhebber in mij vindt dit prachtig! Goed gedaan @douwe_bob!” En cabaretier Jochem Myjer: ,,Top Douwe Bob. Had ik maar één zo’n wenkbrauw!”