nederland

Voor Douwe Bob zit het erop

Door ANP - 14 mei 2016

STOCKHOLM (ANP) – Het optreden van Douwe Bob op het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm zit erop. De singer-songwriter stond zaterdagavond met zijn Slow Down als derde op het podium van de finale in de Globe Arena. ,,Uitstekend gezongen”, zei commentator Jan Smit na afloop.

Douwe Bob veroverde afgelopen dinsdag een finaleplek in de eerste halve finale. Tijdens de stilte, die de boodschap van het liedje extra kracht bij moest zetten, fluisterde hij ‘I love you’ naar de camera.

Bij de generale repetitie vrijdagavond eindigde de zanger het liedje met de zin ,,come together now”, het thema van het Eurovisiesongfestival, in plaats van ,,if you can’t go on”. Het is echter niet toegestaan af te wijken van tekst in de voorronde, dus zaterdag hield de 23-jarige zanger zich aan de regels.