nederland

Voor het eerst weer vliegtuig op Twente

Door ANP - 01 mei 2016

ENSCHEDE (ANP) – Voor het eerst in negen jaar landt er zondag weer een vliegtuig op de luchthaven Twente. De laatste keer dat er gevlogen werd vanaf de luchthaven was in 2007. Het toestel komt rond 11 uur. De luchthaven spreekt in een tweet van een historisch moment en roept iedereen op te komen kijken. Het gaat om een Cessna Citation 680.

Het militaire luchtvaartterrein is sinds 2007 niet meer in gebruik. Inmiddels wordt het terrein opnieuw ontwikkeld en komt er ruimte voor zakenvluchten. Een paar chartermaatschappijen hebben daarvoor toestemming gekregen.

De provincie Overijssel wil de locatie behouden voor een beperkte vliegfunctie, maar ook het natuurlijke karakter van het terrein – een groot gebied tussen Enschede, Oldenzaal en Hengelo – bewaren.