nederland

Weinig klachten na examens vwo, havo en vmbo

Door ANP - 13 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Op de tweede dag van de eindexamens in het voorgezet onderwijs zijn vrijdag maar weinig bezwaren binnengekomen op de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, LAKS.

Voor havisten was het aardrijkskunde in de ochtend en in de middag Nederlands. Het aantal klachten over aardrijkskunde bleef beperkt tot een paar honderd, tegen vorig jaar ruim 1900. Een leerling klaagde dat in zijn atlas ,,allemaal dode spinnen” zaten. Over het havo-examen Nederlands kwamen nauwelijks klachten binnen. Dat was donderdag wel anders, toen de vwo’ers het vak voorgeschoteld kregen: rond de 20.000 klachten, bijna een record.

Het liep vrijdag na afloop van de vwo-examens kunst en scheikunde bepaald niet storm bij het LAKS. ,,Een meisje was in tranen over een fragment in het kunstexamen over geweld, wat haar diep raakte”, vertelde een woordvoerder.

Tegen de vmbo-examens Transport en logistiek, voertuigentechniek en Frans kwamen vrijdag ook nauwelijks bezwaren binnen.