nederland

Wilders niet op tweede zitting van zijn zaak

Door ANP - 25 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops zullen donderdag niet verschijnen op de tweede zitting van de strafzaak tegen de PVV-voorman. De zitting gaat wel door, meldt de rechtbank in Den Haag.

Wilders wordt vervolgd om zijn omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

De rechtbank wees eerder alle verzoeken van Wilders om deskundigen te benoemen af, omdat die ,,niet noodzakelijk zijn voor het beoordelen van de strafzaak”. Ook de verzoeken tot het horen van getuigen werden afgewezen op het ondervragen van een beperkt aantal aangevers tegen Wilders na.

Wilders en Knoops vinden dat er hierdoor geen sprake is van een eerlijk proces. Op Twitter reageerde Wilders eerder: ,,PVV-haters in deze neprechtbank hebben vonnis dus al klaar. Geen eerlijk proces.”