nederland

Wilders wil 3,5 maanden uitstel strafzaak

Door ANP - 26 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops willen 3,5 maanden uitstel van het strafproces tegen de PVV-leider. Dat verzoek is bij de rechtbank gedaan, blijkt donderdag tijdens een zitting bij de beveiligde rechtbank op Schiphol. Wilders en Knoops zijn daarbij niet aanwezig.

De PVV-leider wordt vervolgd om zijn omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

De rechtbank wees eerder verzoeken van Wilders om deskundigen te benoemen af, omdat die ,,niet noodzakelijk zijn voor het beoordelen van de strafzaak”.

Knoops heeft om uitstel gevraagd omdat hij meer tijd nodig heeft voor eigen onderzoek, nu de rechtbank heeft besloten om geen extra deskundigen te benoemen. De advocaat zoekt nu zelf deskundigen om de verdediging van Wilders te onderbouwen.