nederland

Windpark Wieringermeer mag er komen

Door ANP - 04 mei 2016

DEN HAAG/WIERINGERMEER (ANP) – Het nieuwe windpark Wieringermeer mag worden aangelegd. De Raad van State veegde woensdag bezwaren van omwonenden tegen het project van tafel.

Op dezelfde plek in de kop van Noord-Holland is nu ook al een windmolenpark. Dat wordt uitgebreid en de turbines worden een forse maat groter dan nu. Per 2019 levert het park met 99 windmolens stroom aan 280.000 huishoudens, meldt energiebedrijf Nuon, een van de initiatiefnemers. Het windpark wordt daarmee een van de grootste van Nederland.

De omwonenden vrezen dat de grote turbines hun woongenot zullen aantasten. Ze zijn bang voor geluidsoverlast, zichthinder, grote slagschaduwen en een aantasting van landschap en natuur. Al die bezwaren zijn ongegrond verklaard.