nederland

Zaak krantenbezorgster in Opsporing Verzocht

Door ANP - 16 mei 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie vermoedt dat de aanvaller die vrijdag in Rotterdam een krantenbezorgster neerstak, een getinte man is van tussen de 20 en 30 jaar oud.

Hij wordt ervan verdacht afgelopen vrijdagochtend rond 05.15 uur de krantenbezorgster Anita van Dijk (51) op straat te hebben neergestoken. De vrouw verkeert door diverse messteken tot op heden in direct levensgevaar. De politie heeft foto’s van de vrouw en van de plaats van het delict verspreid.

De vrouw werd na een melding gevonden vlakbij de Grieksestraat en het fietspad naar de Schiedamsedijk in Rotterdam. De politie verspreidt dinsdag in Opsporing Verzocht een signalement van de vermoedelijke dader. Hij heeft mogelijk gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij is waarschijnlijk tussen de 1,70 en 1,80 meter lang.

De politie heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.