nederland

Zussen Holleeder klagen advocaat broer aan

Door ANP - 09 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De zussen van ‘topcrimineel’ Willem Holleeder en zijn ex- vriendin Sandra den Hartog hebben een klacht ingediend tegen de advocaat van Willem Holleeder, Stijn Franken. Volgens hun advocaat Wout Morra is de klacht ingediend wegens belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.

Morra reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant. Daarin staat dat de zussen Sonja en Astrid en Sandra niet meer door Franken willen worden ondervraagd. De drie hebben belastende verklaringen over Willem Holleeder afgelegd in de strafzaak waarin hij wordt vervolgd voor betrokkenheid bij verschillende liquidaties.

Om Holleeder te kunnen blijven verdedigen zou Franken zijn ex-cliënte Den Hartog door een andere advocaat als getuige ondervragen. Hij zou die afspraak niet hebben nageleefd.