nederland

‘Zware ochtendspits door overdadige regenval’

Door ANP - 22 mei 2016

ZEIST (ANP) – Verkeer in de ochtendspits kan maandag veel last hebben van de regen. Stevige regenbuien trekken vanaf zondagavond over het land en plaatselijk kan 60 millimeter regen vallen, evenveel neerslag als normaal in de hele maand mei valt. Daarvoor waarschuwt Weeronline.

,,Het verkeer zal niet alleen last hebben tijdens de regen, maar ook door water op de weg kan hinder ondervonden worden”, aldus de organisatie zondag. ,,Vooral op wegen met spoorvorming is kans op aquaplaning en ook kan opspattend water zorgen voor slecht zicht.”

Ook de maandagavondspits verloopt mogelijk nog flink regenachtig omdat het lagedrukgebied dat de stevige plensbuien veroorzaakt, pas in de avond oostwaarts trekt.

Tot nu toe was mei juist een erg droge maand met zelfs een aantal branden in natuurgebieden door droogte.