nederland

14,5 uur regen in Rotterdam

Door ANP - 20 juni 2016

DE BILT (ANP) – Het heeft in Rotterdam maandag 14,5 uur lang geregend. De Maasstad had het daarmee het zwaarst te verduren. Het hele land kreeg maandag te maken met opvallend langdurige regenval, maar er sneuvelden geen records.

Volgens Weeronline regende het in het hele land in totaal zo’n negen uur lang. ,,Dat is bijzonder voor een juni-dag, maar geen record.” Sinds 1901 is het zeven keer voorgekomen dat het in De Bilt in juni meer dan vijftien uur achter elkaar regende.

In Rotterdam begon het maandag rond 05.00 uur te plenzen en gaf de weersensor van Weerplaza rond 19.40 uur voor het eerst het sein ‘droog’. In Hoek van Holland was het ongeveer veertien uur lang nat. In De Bilt eindigde de teller even voor 20.00 uur op 10,5 uur neerslag.