nederland

Acht aanhoudingen tijdens TT Festival

Door ANP - 26 juni 2016

ASSEN (ANP) – Het TT Festival in Assen is zaterdagavond gezellig druk verlopen, meldt de politie zondag. Desondanks zijn acht mensen aangehouden voor wapenbezit, mishandeling, bedreiging en belediging van politieagenten.

Zo hield de politie een 27-jarige vrouw uit Hoogeveen aan die naar het festival was gekomen met een mes, pepperspray en drugs in haar tas. Een 54-jarige Assenaar moest mee naar het bureau nadat hij een verkeersregelaar had geschopt. De man vond dat hij niet snel genoeg kon doorlopen.

De politie schreef tijdens verkeerscontroles ruim veertig bekeuringen uit voor onder meer bumperkleven, het rijden onder invloed, onverzekerd rijden, geen rijbewijs en het negeren van het stoplicht. Er werden 21 auto’s in beslag genomen omdat de eigenaren een schuld hadden bij de Belastingdienst. De dienst inde ter plaatse bijna 26.000 euro aan openstaande vorderingen.