nederland

Amsterdam staat stil bij slachtoffers Orlando

Door ANP - 13 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – In Amsterdam komen maandagavond mensen bijeen om stil te staan bij de gebeurtenissen in Orlando. De initiatiefnemers roepen via Facebook op ,,in vrede bijeen te komen” en een kaarsje aan te steken of bloemen neer te leggen voor de mensen die zondag om het leven kwamen in een homoclub in de Amerikaanse stad. De bijeenkomst is bij het Homomonument op de Westermarkt.

,,In een afschuwelijke terreurdaad heeft onze wereldwijde gemeenschap veel mooie zielen verloren”, schrijven de initiatiefnemers op de site. ,,Onschuldige mensen, die zich in een veilige omgeving waanden, werden aangevallen vanwege hun geaardheid. Tijdens een daad van onvoorstelbaar geweld hebben zij hun leven verloren, alleen omdat ze op zoek waren naar vrijheid om te houden van wie ze wilden.”

De bijeenkomst, een initiatief van het Homomonument, Exit Café en Club NYX, begint om 19.00 uur. ,,Laten we aan de wereld laten zien dat liefde altijd groter is dan haat.”

Ook de Keizersgrachtkerk opent maandag- en dinsdagavond de deuren om de slachtoffers van de schietpartij in Orlando te herdenken. De kerk is toegankelijk van 19.00 tot 22.00 uur en biedt de mogelijkheid een kaarsje te branden, een condoleanceboek te tekenen, naar muziek te luisteren of te bidden.