nederland

Amsterdam staat stil bij slachtoffers Orlando

Door ANP - 13 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – In Amsterdam komen maandagavond mensen bijeen om stil te staan bij de gebeurtenissen in Orlando. De initiatiefnemers roepen via Facebook op ,,in vrede bijeen te komen” en een kaarsje aan te steken voor de mensen die zondag om het leven kwamen in een homoclub in de Amerikaanse stad. De bijeenkomst is waarschijnlijk bij het Homomonument, maar volgens de organisatie is dit nog niet helemaal zeker.

,,In een afschuwelijke terreurdaad heeft onze wereldwijde gemeenschap veel mooie zielen verloren”, schrijven de initiatiefnemers op de site. ,,Onschuldige mensen, die zich in een veilige omgeving waanden, werden aangevallen vanwege hun geaardheid. Tijdens een daad van onvoorstelbaar geweld hebben zij hun leven verloren, alleen omdat ze op zoek waren naar vrijheid om te houden van wie ze wilden.”

De bijeenkomst, een initiatief van Exit Café en Club NYX, begint om 19.00 uur. ,,Laten we aan de wereld laten zien dat liefde altijd groter is dan haat.”