nederland

Buschauffeurs Almere staken na nieuwe belaging

Door ANP - 15 juni 2016

ALMERE (ANP) – In Almere is woensdag opnieuw een bus van vervoersbedrijf Connexxion belaagd. Een man die nog mee wilde terwijl de bus al reed sloeg een ruit in. Hierbij kreeg een passagier glas in het oog. De chauffeurs van Connexxion in Almere hebben uit protest het werk neergelegd.

Het incident vond rond 14.30 plaats in het centrum, aan de Passage. Beelden van het voorval zijn veiliggesteld en worden overhandigd aan de politie, zei een woordvoerster van Connexxion. De belager van de bus is nog op vrije voeten, liet de politie weten. Een woordvoerder benadrukte dat dit incident losstaat van de andere vorige week, waarbij bussen met stenen werden bekogeld.

Connexxion zegt begrip te hebben voor de werkonderbreking van de chauffeurs. ,,Na een gruwelijke overval en een reeks incidenten met stenen snappen we dat het veiligheidsgevoel ernstig is aangetast”, zei de woordvoerder. ,,De directie is nu in overleg met de burgemeester.”