nederland

Connexxion hervat diensten Kruidenwijk Almere

Door ANP - 13 juni 2016

ALMERE (ANP) – Ov-bedrijf Connexxion hervat met onmiddellijke ingang de busdiensten 6, 7 en 153 door de Kruidenwijk in Almere. Wel is het mogelijk dat de diensten opnieuw worden gestaakt indien de drie buslijnen weer met stenen worden bekogeld.

,,We hopen dat het rustig blijft en dat de maatregelen die de gemeente maandag afkondigt, zullen werken”, aldus een woordvoerster van Connexxion.

De gemeente Almere, het vervoersbedrijf en de politie voeren maandag overleg. Later op de middag geeft de gemeente uitleg over de maatregelen.

Zondagavond besloot Connexxion de busdiensten te staken nadat voor de derde avond op rij bussen in die wijk met stenen waren bekogeld. Het opschorten van de diensten gebeurde volgens de woordvoerster vanwege de veiligheid van passagiers en medewerkers. Het gaat volgens Connexxion om een groep van dertig tot veertig jongeren die stenen gooien.