nederland

Dode schietpartij de Meern is Wout S.

Door ANP - 24 juni 2016

DE MEERN (ANP) – Het slachtoffer van de liquidatie op de Rijksstraat vrijdagochtend is Wout S. (70). Dat bevestigt de politie. S. was een bekende van de politie.

S. is volgens de politie eerder dit jaar gewaarschuwd dat hij mogelijk gevaar liep. Het Openbaar Ministerie heeft hem beveiliging aangeboden, maar daar wenste hij geen gebruik van te maken.

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie is een klopjacht begonnen naar de dader of daders.

Sporenonderzoek

Er zijn verschillende mensen getuige van het schietincident geweest. Zij worden door de politie ondervraagd.

De politie heeft sporenonderzoek gedaan, getuigen gehoord en er is een politiehelikopter ingezet. Uit het eerste onderzoek blijkt dat S. is doodgeschoten terwijl hij over straat liep. Daarna vluchtte de schutter die een bivakmuts droeg in een volgens omstanders grijze auto, type Sedan. De vluchtauto werd bestuurd door een ander.

Aanslag

Twee jaar geleden overleefde Wout S. nog een liquidatiepoging op ongeveer dezelfde locatie. Hij werd toen met een automatisch wapen op klaarlichte dag beschoten. S. raakte zwaargewond aan zijn borstkas, hals, buik en armen, maar overleefde de aanslag.

De aanslag op Wout S. is de tweede dodelijke schietpartij in Utrecht deze week. Woensdagavond werd Ranko S. (45) op straat in Utrecht doodgeschoten. Ranko S. had moeten getuigen in de zogenoemde 26Koper-zaak tegen een zeer professioneel georganiseerde bende die zich bezighield met ‘moorden op bestelling’. S. werd op de Kretadreef in de wijk Overvecht onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen.