nederland

Duizenden kippen dood door brand Buurmalsen

Door ANP - 18 juni 2016

BUURMALSEN (ANP) – Een brand bij een bedrijf in Buurmalsen (Gelderland) heeft tienduizenden kippen het leven gekost. De 38.000 dieren bevonden zich in twee brandende schuren.

De twee gebouwen staan volledig in brand. ,,In de schuren zaten 38.000 kippen. Die zijn allen omgekomen”, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio. In eerste instantie werd gedacht dat zich 45.000 kippen bevonden in de getroffen gebouwen. Dat aantal viel uiteindelijk lager uit.

,,Het lijkt erop dat een derde schuur en een woonhuis in de omgeving behouden kunnen blijven”, zei de woordvoerster. Bij de brand kwam ook asbest vrij, maar dat zou alleen op het terrein van het bedrijf liggen. ,,Het heeft zich niet verspreid naar de openbare weg.”