nederland

Enkele tientallen betogen tegen politiegeweld

Door ANP - 27 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Bij station Hollands Spoor in Den Haag zijn maandag eind van de middag enkele tientallen mensen bijeengekomen om te protesteren tegen politiegeweld. Het is maandag een jaar geleden dat Mitch Henriquez door de politie met geweld werd opgepakt tijdens Night at the Park in het Zuiderpark. Een dag later overleed hij.

De naar schatting vijftig tot zestig demonstranten verzamelden zich aan de achterkant van het station. Na een toespraak trok het gezelschap met spandoeken naar het Zuiderpark. Oorspronkelijk wilden de demonstranten door de Schilderswijk lopen, maar de gemeente stond dat niet toe. Er is veel politie op de been.

Vorig jaar mondde een demonstratie, een dag na de dood van Henriquez, uit in dagenlange rellen in de Schilderswijk. Het protest van maandag is georganiseerd door onder meer United Activists, een actiegroep tegen racisme en discriminatie.