nederland

Extra geld voor betere schuldhulpverlening

Door ANP - 27 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma trekt de komende drie jaar 7,5 miljoen euro extra uit voor een betere schuldhulpverlening. Ze wil bereiken dat mensen die er zelf niet in slagen hun schulden af te lossen, vaker op de juiste manier manier worden geholpen.

,,Mensen mogen zich niet in de steek gelaten voelen”, zegt de bewindsvrouw. Volgens de wet moet een gemeente bij iedereen die aanklopt om hulp individueel bepalen welke hulp het beste past. Klijnsma vreest dat dit nog weleens misgaat, al gaat er ook heel veel goed.

Daarom wil ze onderzoek naar de toegankelijkheid van schuldhulpverlening in de praktijk. De professionaliteit van de schuldhulpverlening moet omhoog en de registratie van de problematiek verbeterd.