nederland

Franse critici loven Ivo van Hove

Door ANP - 20 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De directeur van Toneelgroep Amsterdam Ivo van Hove heeft maandag twee prijzen van Franse theatercritici gekregen. De regisseur kreeg een zogenoemde Grand Prix de la Critique voor Kings of war van Toneelgroep Amsterdam en een voor de voorstelling Vu du Pont die hij bij Thétre L’Odéon regisseerde.

Kings of war werd door de critici beoordeeld als beste buitenlandse voorstelling van het afgelopen seizoen. Vu du Pont kreeg de prijs voor de beste Franse productie. Charles Berling ontving de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in die laatste productie.

Het is de tweede keer deze maand dat Van Hove internationaal in de prijzen valt. Vorige week werd hij beloond met een Tony Award voor beste regisseur voor A View from the Bridge, een stuk van Arthur Miller. Dit toneelstuk kreeg ook een award in de categorie ‘beste revival’.