nederland

Geen overleg over nieuwe brandweer-cao

Door ANP - 20 juni 2016

UTRECHT (ANP) – Het overleg in Utrecht over een nieuwe cao voor de brandweer is maandagavond niet doorgegaan. Vertegenwoordigers van de FNV liepen weg nadat een delegatie van de werkgevers niet was komen opdagen, zei een woordvoerder van de vakbond.

Het overleg stond gepland voor 19.00 uur. ,,We hebben tot 19.15 uur gewacht. We vinden dit respectloos. Morgen gaat een ultimatum de deur uit”, zei een woordvoerder van de bond. Een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die als werkgever betrokken is bij de gesprekken, zei eerder op de avond dat het juist de FNV was die te laat kwam.

De lezing van de VNG werd tegengesproken door een zegsman van de politie. ,,De VNG was te laat. De FNV vertrok. Dat werd ook buiten meegedeeld”, aldus de politiewoordvoerder.

De FNV was met zo’n vierhonderd brandweerlieden naar Utrecht getrokken. Hoogstwaarschijnlijk volgen er snel acties.