nederland

Half miljard zorgbezuinigingen geschrapt

Door ANP - 13 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Geplande bezuinigingen van een half miljard euro op vooral verpleeghuizen en instellingen voor gehandicapten gaan niet door. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) maandag bekendgemaakt.

Het schrappen van de bezuiniging is mogelijk geworden doordat regeringspartijen VVD en PvdA het eens zijn geworden over de hoofdlijnen voor de begroting van 2017. Ook voor andere terreinen komt er geld. Bronnen in Den Haag bevestigen maandag berichtgeving van RTL Nieuws hierover.

Het laten vervallen van de voor 2017 geplande bezuiniging op de zorg was een wens van de PvdA. Ook gaat er volgens de wens van deze partij 200 miljoen euro naar onderwijs voor kinderen met een achterstand.

De VVD wil extra geld besteden aan Defensie (300 miljoen) en politie en justitie (300 miljoen). Met het geld kunnen onder meer bestaande problemen als het te weinig kunnen oefenen bij Defensie worden opgelost.