nederland

Hoop voorstanders brexit groeit

Door ANP - 24 juni 2016

LONDEN (ANP) – Het dubbeltje op zijn kant dat het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie is begint over te hellen naar ‘Leave’. Met bijna de helft van de stemmen geteld staan de voorstanders van een brexit licht voor en het merendeel van de nog niet getelde stemmen komt uit kiesgebieden waar deskundigen een meerderheid voor de Leave-campagne verwachten. De stemming in het kamp van Nigel Farage en Boris Johnson wordt met het uur vrolijker.

De stemmen van Londen zijn nog niet binnen en die metropool kiest naar verwachting met een grote meerderheid voor een langer verblijf in de EU. Maar deskundigen betwijfelen meer en meer of die stemmen voor ‘Remain’ voldoende zullen zijn om de overwinning nog binnen te slepen.