nederland

Invallen in Rotterdam vanwege drugshandel

Door ANP - 28 juni 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft dinsdagochtend vroeg zeven panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon doorzocht in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Twee verdachten zijn aangehouden. Bij het bedrijf AFE Transport in Rotterdam neemt de politie in de loop van dinsdag elf vrachtwagens in beslag. Dat meldde een woordvoerder.

De identiteit van de twee verdachten is nog niet bekendgemaakt. De verdovende middelen kwamen uit Groot-Brittannië.

Het politieonderzoek startte al in september. In april werd in een bedrijfspand aan de Westvlietweg in Den Haag 500 kilo cocaïne in beslag genomen. Toen werden al negen mannen, onder wie de eigenaren van het bedrijf, aangehouden. De drugs zaten verstopt in de dubbele bodem van een container. De verdovende middelen hebben een straatwaarde van circa 16 miljoen euro.