nederland

‘Jumbo-afperser’ in Groningen voor de rechter

Door ANP - 17 juni 2016

GRONINGEN (ANP) – De zogenoemde ‘Jumbo-afperser’ moet zich vrijdag voor de rechtbank in Groningen verantwoorden. De 51-jarige Alex O. wordt verdacht van bomdreigingen bij supermarktketen Jumbo vorig jaar. Een keer ontplofte er daadwerkelijk een explosief.

Bij diverse filialen van Jumbo kwamen vorig jaar bommeldingen binnen. Bij twee vestigingen in Groningen werden explosieven geplaatst. Bij de ontploffing van één daarvan raakte een raam beschadigd. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof.

O. ontkent dat hij de Jumbo-afperser is. ,,Ik ben onschuldig. Ik heb geen bommen vervaardigd”, zei hij in januari tegen de rechtbank. Vrijdag wordt zijn proces inhoudelijk behandeld.

O. werd half oktober vorig jaar in Groningen opgepakt samen met zijn zoon. De zoon wordt niet vervolgd.