nederland

Kamer: geen gasboringen bij Schiermonnikoog

Door ANP - 21 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – De proefboringen naar gas bij Schiermonnikoog moeten worden afgeblazen. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich daar dinsdag voor uitgesproken.

PvdA, GroenLinks, SP, D66, ChristenUnie, 50PLUS, Partij voor de Dieren en de fractie Van Vliet en Klein willen niet dat er in natuurgebieden naar gas wordt gespeurd. Om die reden keerde de Kamer zich eerder ook al tegen mogelijke gasboringen bij Terschelling. Waarom zou je toestemming geven voor een proefboring terwijl je weet dat de Kamer daar nooit gaswinning gaat toestaan, vraagt onder meer de PvdA zich af.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) stelde eerder dat hij de vergunning voor de proefboring niet kon weigeren. Hij benadrukte dat het ”hier geen bananenrepubliek is’’ en dat hij dus de procedures moet volgen.