nederland

Kamp: vrijdag besluit gaswinning Groningen

Door ANP - 21 juni 2016

GRONINGEN (ANP) – Het kabinet neemt vrijdag waarschijnlijk een besluit over de gaswinning in Groningen. Dat zei minister Henk Kamp dinsdagavond in Groningen na overleg op het provinciehuis met bestuurders en maatschappelijke organisaties.

De minister van Economische Zaken zei dat de gesprekken in goede sfeer waren verlopen en dat er al veel goeds is gebeurd in het gebied waar gas wordt gewonnen. Hij doelde dan onder meer op het werk van Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen en het Centrum Veilig Wonen.

Voor het provinciehuis protesteerden dinsdagavond ruim honderd Groningers met veel lawaai tegen de gaswinning in hun provincie. Het protest was georganiseerd door de Coalitie Gasverzet Groningen. Dat is een samenwerking van bestaande actie- en belangengroepen.