nederland

Kiezers vooral bezorgd om gezondheidszorg

Door ANP - 12 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Nederlandse kiezers zijn vooral bezorgd over de staat van de gezondheidszorg in ons land. Ook integratie staat bij veel mensen – ongeacht politieke voorkeur – hoog in het zorgenlijstje, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Ondervraagden mochten maximaal drie punten van zorg noemen. 43 procent van hen noemde de gezondheidszorg, gevolgd door het onderwerp integratie dat door 37 procent werd genoemd. Bejaarden- en gehandicaptenzorg, criminaliteit en de kloof tussen arm en rijk volgden met respectievelijk 27, 25 en 25 procent.

Milieu (11 procent), werkloosheid (11) en onderwijs (12) scoren betrekkelijk laag. Vooral die laatste categorie is ten opzichte van tien jaar geleden gedaald; in 2006 vond 20 procent onderwijs nog een zorgenkindje.