nederland

Koenders: Europa moet handen ineen slaan

Door ANP - 24 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – ,,Deze dag zal de geschiedenisboeken ingaan. We gaan nu samen in Europa een nieuwe bladzijde omslaan. We moeten aan de slag met de zorgen die in en over Europa heersen. Dat is de lijn van het Nederlandse voorzitterschap en daarmee worden resultaten geboekt.” Zo reageert minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) op het Britse referendum over vertrek uit de EU.

,,Alleen door de handen ineen te slaan realiseren we banen en veiligheid voor onszelf en onze kinderen. We moeten blijven werken aan een EU die verder hervormt, een EU die werkt voor burgers, niet andersom.”

Net als premier Rutte noemt Koenders de uitslag van het referendum een teleurstelling. Maar de Britse bevolking heeft ,,een signaal afgegeven dat gerespecteerd moet worden”.

Koenders zit vrijdag in Luxemburg de bijeenkomst voor waar de 28 lidstaten de uitslag van het Britse referendum bespreken.